In opdracht van de gemeente Drimmelen hebben we de ‘de Cour’ in Terheijden verbouwd en uitgebreid met een gymzaal.

De Cour is een markant project in het centrum van Terheijden van architect Marius van de Wildenberg. Het is zowel een cultureel centrum als een sportzaal. De oorspronkelijke grote zaal is geschikt gemaakt voor gym onderwijs door basisscholen. 

De uitbreiding betreft een nieuwe gymzaal met kleed- douche- en toiletruimten. Het karakteristieke stoere materiaalgebruik van het oorspronkelijke plan is aanleiding geweest voor materiaalkeuze voor de uitbreiding. Gecementeerd metselwerk, geperforeerde houten wandpanelen en plafonds van geperforeerde golfplaten bepalen het beeld.

De gymzaal is duurzaam gebouwd: Hoogwaardige dak-, gevel-, en vloerisolatie, zonnepanelen, LED verlichting, deels vloerverwarming en een hoogwaardige ventilatie installatie.

opdrachtgever:

Gemeente Drimmelen

ontwerp:

2015

in gebruikname:

november 2016